Középpontban a fenntartható fejlődés és a környezetvédelem

Az ország tíz városát érinti az Artventura utazó kiállítás, amelynek utolsó állomása a pécsi Várostörténeti Múzeum (Felsőmalom u. 9.). A kiállítás két részből áll: az egyik egy tárlat, amelynek témája a környezet, a fenntarthatóság, az újrahasznosíthatóság, a másik egy városról városra változó fotókiállítás.

A fenntartható fejlődés és a környezetvédelem témáját feldolgozó műveket a látássérültek is akadálymentesen megtekinthetik: Braille-írás, vezetőszőnyeg, audioguide segíti őket. Ahogy Árpásy Miklós, az Artventura szervezője elmondta: a Magyarországon egyedülálló rendezvénysorozat tárgya a szórakoztató és elgondolkodtató kulturális élmények átadásán túl a környezetvédelem és a fogyatékos emberek integrációja.

Június 2-án a kiállításhoz kapcsolódóan környezetvédelmi „nyílt napra” is sor kerül. A tárlathoz kapcsolódik egy interneten elérhető, interaktív, környezettudatosságra ösztönző játék is. Ennek részletes leírása megtalálható a www.zoldkrajcar.hu oldalon.

A kiállítás megnyitója május 27-én, 11 órakor lesz a Várostörténeti Múzeum időszaki kiállítóterében. A különleges kiállítás díjtalanul tekinthető meg egészen június 18-ig, a múzeum nyitva tartási idejében.

További információ:
Várostörténeti Múzeum: (72) 310-165, www.jpm.hu, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Artventura és Zöldkrajcár játék: artventura.hu, zoldkrajcar.hu
Árpásy Miklós: 06 20 / 412 - 0731

Az Artventura utazó környezetvédelmi interaktív tapintható művészeti kiállítás és road-show
a Környezet és energia operatív program keretében jött létre
Azonosító szám: KEOP-6.1.0/B/09-2009-0050