Artventúra az MTV Fogadóóra c. műsorában, 17:35-től

Az Artventura utazó, környezetvédelmi, interaktív, tapintható tárlat, fotókiállítás és roadshow az energiatakarékosság, a klímatudatosság és a megújuló energiák felhasználásának jegyében. Működtetője - a Paradicsom Klub - megalakulása óta munkálkodik a környezetvédelem, a kerékpáros közlekedés népszerűsítése, a fogyatékos emberek integrációja érdekében. A rendezvénysorozat a művészet eszközeivel kívánja felhívni a figyelmet a fenntartható, környezettudatos és egészséges életforma fontosságára, kiemelt figyelmet fordítva a fogyatékos emberek igényeire. A program része a Zöld Krajcár környezetvédelmi társasjáték is.
www.zoldkrajcar.hu

Magyarország 6 régiójának 10 városába jut el vándortárlatunk, amelynek célja, hogy alternatív eszközökkel hívja fel a lakosság figyelmét a fenntartható fogyasztási szokások kialakítására. A kiállítók alkotásai a környezetvédelmi gondolat művészi megfogalmazásai. A városokon belül, a helyszínek megválasztásánál arra törekszünk, hogy azok környezetkímélő módokon is könnyen elérhetőek legyenek.

A kiállítások nyitórendezvénye a környezetvédelmi nap, amelyre meghívást kapnak a város döntéshozói, politikusai, ismert és társadalmilag elismert személyiségei, akiket tandemtaxival szállítunk a helyszínre a klímabarát mobilitás jegyében. A tárlat műtárgyainak világításához, a hangosításhoz állványokra szerelt kerékpárok segítségével állítjuk elő az elektromos energiát.

A nyitónapon és a kiállítás alatt végig prezentációs lehetőséget kapnak a város környezetvédelemmel foglalkozó szervezetei, mozgalmai.

Városok: Kaposvár, Kecskemét, Szombathely, Győr, Székesfehérvár, Eger, Debrecen, Szeged, Szolnok, Pécs.