Környezetvédelmi nappal nyílik csütörtökön az Artventura kiállítás

KÉPEK A MEGNYITÓRÓL

Az ország tíz városát érinti az Artventura utazó kiállítás, melynek első állomása Kpaosvár, a Somogy Megyei Múzeumok Igazgatósága. A fenntartható fejlődés, környezetvédelem témáját feldolgozó műveket a fogyatékkal élők is akadálymentesen megtekinthetik.

Csütörtökön 17 órakor nyílik a kiállítás.

Csütörtökön különleges esemény helyszíne lesz a Somogy Megyei Múzeumok Igazgatósága. Környezetvédelmi témájú, egyedülálló országjáró kiállítássorozat első állomása nyílik Kaposváron.

A fenntartható fejlődés, a környezet védelme mindenkit érint. A kiállított művek is ezt a témát járják körül. Az Artventura névre hallgató utazó kiállítás két részből áll. Az egyik az ország tíz nagyvárosában mutatkozik be, témája a környezet, a fenntarthatóság, az újrahasznosíthatóság. A másik egy városról városra változó fotókiállítás.

Balatonboglári születésű alkotó Klotz Miklós fényképei kerülnek a falakra. Az állandó tárlat alkotásait a környezetvédelem, a fenntartható fejlődés problémái ihlették. A művek egy része újrahasznosított, vagy éppen mások számára szemétnek tartott anyagokból készült.

A kiállítás egyik különlegessége, hogy akadálymentesen látogatható fogyatékkal élők számára is. Bejárható kerekesszékkel, a  gyengénlátók tájákozódását, mozgását pedig vezetőszőnyeg és korlát segíti. A helyszínen audioguide kapható, az alkotások ráadásul kézzel is „megnézhetők”, formájuk, anyaguk megfogható. A tapintható tárlat a gyerekeknek is maradandó élmény.

Ahogy Árpásy Miklós, az Artventura szervezője elmondta: a Magyarországon egyedülálló rendezvénysorozat tárgya a szórakoztató és elgondolkodtató kulturális élmények átadásán túl a környezetvédelem, és a fogyatékos emberek integrációja.

A megnyitó szeptember 23-án, 17 órakor lesz Kaposváron, a Somogy Megyei Múzeumok Igazgatóságán (Fő u. 10.), és a környezetvédelmi nap A különleges kiállítás október 17-ig tekinthető meg, majd tovább indul Kecskemétre.

A projekt  az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

További információ: artventura.hu, Árpásy Miklós:  0620-412-0731

Az Artventura utazó környezetvédelmi interaktív tapintható művészeti kiállítás és road-show
a Környezet és energia operatív program keretében jött létre
Azonosító szám: KEOP-6.1.0/B/09-2009-0050