Október 18-án nyílik az Artventura kiállítás

Az ország tíz városát érinti az Artventura utazó kiállítás, melynek második állomása a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ. A fenntartható fejlődés, környezetvédelem témáját feldolgozó műveket a fogyatékkal élők is akadálymentesen megtekinthetik. Kedden 15 órakor nyílik a kiállítás, melynek helyszínén másnak környezetvédelmi nap lesz, ahová a területen dolgozó civileket, cégeket és helyi döntéshozókat is várják.

Kedden 15 órakor nyílik a kiállítás.

Október 19-én, kedden különleges, egyedülálló országjáró kiállítássorozat érkezik Kecskemétre. Az Artventura névre hallgató utazó kiállítás két részből áll. Az egyik az ország tíz nagyvárosában mutatkozik be, témája a környezet, a fenntarthatóság, az újrahasznosíthatóság. A másik egy városról városra változó fotókiállítás.

Bács-Kiskun megyében, Kecskeméten Somodi Ferenc és Szi Zsolt fényképei kerülnek a falakra. Az állandó tárlat alkotásait a környezetvédelem, a fenntartható fejlődés problémái ihlették. A művek egy része újrahasznosított, vagy éppen mások számára szemétnek tartott anyagokból készült.

A kiállítás egyik különlegessége, hogy akadálymentesen látogatható fogyatékkal élők számára is. Bejárható kerekesszékkel, a gyengénlátók tájákozódását, mozgását pedig Breille-írás, vezetőszőnyeg és korlát segíti. A helyszínen audioguide bérelhető, az alkotások pedig kézzel is „megnézhetők”, formájuk, anyaguk megfogható. A tapintható tárlat a gyerekeknek is maradandó élmény.

A megnyitó másnapján 10 és 18 óra között környezetvédelmi napra kerül sor, ahol a területen dolgozó cégek és civilek mutatkoznak be egymásnak, a döntéshozóknak és a nagyközönségnek. Ezen a napon a környezetvédelem területén jártas szakemberek tartanak előadásokat.

A fenntartható fejlődés, a környezet védelme mindenkit érint. A kiállított művek is ezt a témát járják körül, és a nyílt napon jelen lévő szervezetek is ezzel foglalkoznak.

Ahogy Árpásy Miklós, az Artventura szervezője elmondta: a Magyarországon egyedülálló rendezvénysorozat tárgya a szórakoztató és elgondolkodtató kulturális élmények átadásán túl a környezetvédelem, és a fogyatékos emberek integrációja.

A megnyitó október 19-én, 15 órakor lesz Kecskeméten, a Kulturális és Konferencia Központban (Deák ferenc tér 1), a környezetvédelmi napra 20-án kerül sor. A különleges kiállítás díjtalanul tekinthető meg, nyitva november 11-ig, minden nap 10 és 18 óra között.

További információ: artventura.hu, Árpásy Miklós:  06 20 / 412 - 0731

Az Artventura utazó környezetvédelmi interaktív tapintható művészeti kiállítás és road-show
a Környezet és energia operatív program keretében jött létre
Azonosító szám: KEOP-6.1.0/B/09-2009-0050